Vårdagjämningen infaller i år den 20/3, nu tackar vi vintervila och dvala för denna gång och välkomnar varmt in sol, värme, vår och sommar med öppna kärleksfulla armar. Dagarna blir nu längre och vi får fler ljustimmar att njuta utav. Jag gissar att det är fler än jag som längtat efter fler soltimmar och därför tar nu ett rejält glädjeskutt!

Väduren är egentligen det första tecknet i zodiaken, så nymånen i väduren som infaller den 21/3 är med andra ord den första av årets alla magiska nymånar.

Se alla nymånar som ett perfekt tillfälle att sätta dina intentioner. Smida planer och sätta frön… Men just denna nymåne i väduren vill på riktigt och på djupet puscha dig att verkligen tona in på alla dina drömmar. Ta det här kortet som ett stort JA från Universum, eller livet! Du är på rätt väg och som det står på kortet ”It´s time to take action”.

Jag brukar säga att man kan se en nymåne som ett nytt kapitel i livet, men denna gång vill jag snarare säga att du nu kan fylla en helt ny bok om du så skulle vilja! Denna gång vill jag peppa dig att faktiskt ta dig tiden att sätta dig ner och fundera på – Vad vill du fylla din nya livsbok med?

Vårdagjämning tillsammans med en nymåne i väduren, alltså en starkare energi för NYSTART går ju knappt att få!

Tips på en ritual med kristaller

Jag älskar att använda mig utav kristaller, därför ser jag som att när jag gör en ritual med kristaller så gör jag en Kärleksfull handling mot mig själv. Att göra en ritual under Nymånens energier, hur fint känns inte det.

Välj ut en kristall som du tycker känns bra, som passar in i dina drömmar och intentioner. Tex:

  • Kärlek: rosenkvarts, rodonit, smaragd
  • Pengar: citrin, heliotrop, grön aventurin
  • Hälsa: grön aventurin, golden healer, bergskristall
  • Lugn och beskydd: ametist, svart turmalin, röd jaspis
  • Självförtroende: tigeröga, gul aventurin, rosenkvarts

Rena kristallen som du har valt ut genom att skölja den under vattenkranen. OBS – Läs på innan om kristallen tål vatten! Gör den inte det så vill jag tipsa om att köpa dig en selenitplatta eller selenitskål och låt kristallen ligga där och rena en stund innan din ritual. Selenit renar din egen energi, hemmets energi, kristallers energi… frågar du mig så är denna kristall ett måste i alla hem.

Tänd gärna ett ljus för att skapa ännu mer magisk känsla. Programmera kristallen genom att hålla den i din hand. Blunda ock känn kristallen mot din hud och säg din intention. Några exempel –  ”Tack för att ni hjälper mig få in mer kärlek i mitt liv” ”Tack för att min relation till (namn) förbättras.” ”Tack för att jag helas från (besvär)”, ”Tack för ett överflöd av rikedom i mitt liv”. Sitt en stund och låt orden landa inom dig.

Avsluta ritualen genom att tacka dig själv, nymånen och din kristall.

Bär sen med dig kristallen eller lägg den på ett synligt ställe där du blir påmind om din intention.

Kram och lycka till

Anki