En vän ringde mig för några dagar sedan och vi satt och pratade om ditt och datt, så där som vi brukar göra. Plötsligt sa han något som triggade mig, inte på något negativt sätt utan snarare satte han ”pricken över i:et” över en känsla som jag gått omkring med ett tag. Vi hade båda en känsla av stagnation i livet. Det bubblar inom oss men ingenting händer utom oss. Det är som att vi går och väntar på att något ska hända, för vi KÄNNER att något är på gång. En lite frustande känsla av rastlöshet.

Några dagar senare la min vän och inspirationskälla Lee Seger ut ett ”spot on” inlägg som handlade om att försöka göra något spontant varje dag. Läs gärna hennes inlägg på FACEBOOK eller INSTAGRAM (inlägget lades ut 16 april 2023).

Plötsligt slog det mig att jag faktiskt har varit lite omedvetet spontan senaste tiden;

  • Jag har en stark längtan att flytta ut till ett hus på landet där jag bland annat kan njuta av solen i alla väderstrecken, har därför inte lagt någon större peng på den lilla rabatten med fyra soltimmar som jag har idag till lägenheten. Lite Kärlek har min fina plätt självklart fått, men inte mycket. MEN under veckan som har gått gjorde jag ett besök på Blomsterlandets hemsida och plötsligt spontanklickade jag hem bland annat smultronplantor och Vintergröna. Snacka om att jag hoppade över ett hinder av planering och kontroll, för detta brukar jag aldrig göra annars. Nu så, här ska det BLOMSTRA och GRO i sommar!
  • Jag är ganska dålig på att be om hjälp, däremot fantastisk duktig på att hjälpa andra. MEN förra veckan fick jag en stark känsla i kroppen och spontanbad därför om hjälp på Facebook. Frågade om någon vän som är kunnig på bilar kunde ta en snabb titt under min motorhuv då AC: n funkar från och till efter ett bilbatteribyte (på en bilverkstad). Vet du, tog inte lång tid innan jag fick hjälp från oväntat håll. (Eller ska få hjälp rättare skrivet, då en förkylning kom lite emellan). Jag skulle bara höra av mig när jag snurvlat färdigt. TACKSAMHET!
  • Jag är lite trött på singelskapet nu. Meeen som en vän sa ”hur ska du träffa någon om du inte går ut på sociala sammanhang mer än jobb och mathandling eller heller inte är med på någon datingsida”… Så jag gjorde en förändring på min väg till Kärleken. Utan att fundera svarade jag ett spontant JA till en väninna som frågade om jag ville följa med på en krogkväll (trots att krogmiljö inte riktigt är min grej). Inget magiskt eller ”askungenkänsla” infann sig just den kvällen så jag får väl ”spontansvara” ja fler gånger. Lucky me 🙈

Det behöver inte handla om stora ekonomiska eller tidskrävande handlingar för att göra spontana saker, utan spontaniteten handlar om att göra något annorlunda, något som du inte brukar göra. Kanske kan du…

  • Testa på en helt ny maträtt.
  • Ta en annan väg till jobbet.
  • Prova att byta plats i soffan en dag. Att inte sitta där man brukar sitta… snacka om en förändring.

Att göra något annorlunda för att få igång en rörelse som leder dig framåt, till något nytt. Så enkelt som vi alla kan klara av. Som dessutom kan leda till fantastiska överraskningar!

Den 20 april är det ju också en Nymåne i eldiga Vädurens tecken. Härligt speciellt är att detta dessutom är den andra Nymånen i Väduren under 2023, den första var 21 mars. HÄR kan du läsa om vad jag skrev inför den perioden.

Väduren älskar ju att hitta på nya ideér och projekt… att slutföra dem kan dock vara lite knepigare. Men som kortet säger – It´s time to take action. Varför inte börja bejaka den du är och din verklighet, genom att göra små lättsamma spontana handlingar. Gör du inget, händer inget.

Eftersom denna Nymåne också är så intensiv tillsammans med en solförmörkelse är det inte alls konstigt om du känner dig rastlös. Att något är på gång men att du just nu bara står och trampar på samma ställe. Har du en tanke på att ge upp? Gör inte det, släpp den tanken för lågan är tänd och du är sååå nära!

Jag ser inom mig som en vulkan som ligger och puttrar, bubblar och småpyser för att göra sig redo för att tillslut nå sin klimax, att explodera ut allt som har legat och grott djupt där inne. En frigörelse av din och min fullaste kraft. Magiskt va!

Säg ja till livet, säg ja till nya val och omfamna din spontanitet!

Massa kramar och Kärlek till dig från mig ❤️

//Anki