”Be happy for this moment, this moment is your life”

I tisdags hade jag ett inspirerande samtal över telefonen med min webbdesigner. Vi bollade lite tankar och ideér om hemsidan, pratade om utbrändhet om konsten att hålla balansen i stegen framöver, viljan/behovet över att få vara i sin ensamhet ibland… och så pratade vi så klart om fullmånen som stod i sin fullaste peek just den dagen.

Under samtalet fick jag en sån härlig känsla i kroppen av att gå ut i skogen, ta med mig papper, penna och en tändsticksask ut i det varma duggregnet. Så, efter vi lagt på letade jag mig ut i skogen till min favoritplats nära vattnet. I min hand höll jag ett oskrivet pappersark, min bläckpenna och en liten tändsticksask. Jag stod en stund och tittade ut över vattnet som just där och då var helt spegelblank. En fisk hoppade till… strax därpå påkallade ännu en fisk min uppmärksamhet. Åååh det pirrade i hela kroppen av allt det magiskt vackra som fanns runt omkring mig! Livet!

Jag skrev ner min intention på pappersarket, la arket mellan mina händer en stund och bad om hjälp att släppa de tankar och känslor som jag gick och bar på, men också en tanke på vad jag önskar in i mitt liv. Efter en stund öppnade jag mina ögon, drog tändstickan längst askens sida så att en vacker flamma blossade upp. Satte flamman mot pappersarket och eldade upp mina önskade intentioner i energier av tisdagens vackra fullmåne.

Förutom att jag dagen innan hade gjort en fullmåneläggning tillsammans med min moonsister som jag skrev om i tidigare inlägg – Våga med nyfikenhet glänta på dörren – så blev detta min fullmåneritual. Livet i all enkelhet… och jag tycker om när något är enkelt.

Ibland komplicerar vi människor livet när det egentligen bara kan vara så magiskt okonstlat. Allt handlar om intentionen och viljan att ta ett steg i den riktningen som känns bäst och sant för sig själv, med en stor portion av omtanke och kärlek till sig själv men också till andra.

Tänker på några textrader från Olle Adolphsons visa, Det gåtfulla folket …

… Där går en pojke och gissar på bilar, själv vinner han jämt
Fåglarnas sånger i olika stilar är magiska skämt
Där blir en värdelös sak till en skatt
Där, där blir sängar till fartyg en natt och går till månen
Där finns det riken som ingen av oss tar ifrån dem
Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket…

Tack fina du för att du läste mitt inlägg. Tyckte du om det jag skrev? Dela gärna för då blir jag ännu gladare.

Kram Anki