Jag vaknade ganska tidigt i onsdags med ett huvud som snurrade av tankar – Uppdatering av min hemsida som jag vill göra. Vintern som kom tillbaka till Skövde. Vinterdäck som behöver bytas ut på min bil. Nya idéer av silversmycken, men också funderingar kring avskalande av utbud. Det insiktsfulla samtalet och vägledningen i måndags. Den fina hjälpen som erbjöds utan att jag behövde be om hjälp som jag fick i tisdags, när jag skulle åka och köpa ett matbord – Det handlar om att ge och få Anki, nu är det din tur att få. Längtan efter tvåsamheten, Kärleken, vardagslivet som berör i både själen och kroppen.

Plötsligt slog det mig… det är ju nymåne på fredag 😂

Tänk att jag alltid blivit påverkad av både full- och nymåne fast på olika sätt. Att ha en massa känslor som snurrar runt några dagar innan en nymåne, under den så kallade svartmånen är normalt. Och som med allting annat, vissa känner mer, vissa känner mindre.

Själv tycker jag det är så fantastiskt skönt att ha kommit till den insikten, att det är så här jag fungerar. Insikten gör att jag ändå kan slappna av trots ett huvud som snurrar av tankar. För jag vet – This too will pass.

Hur vår individuella energi ser ut är oerhört viktigt när det gäller hur vi planerar och fungerar i våra liv. Har du gjort en checklista på när du fungerar som bästa?

  • Är du till exempel en morgon- eller kvällsmänniska?
  • Trivs du med en full kalender?
  • eller behöver du påminna dig om att ta en eller ett par pausdagar under veckan?
  • Blir du kanske till och med påverkad av månen?
  • Vet du när din kropp är fylld av energi, magi, glädje och livskraft?
  • Känner du när bägaren börjar rinna över… när kroppen säger: nu behöver du en paus och vila finaste vackraste du. Jag säger det inte för att hindra dig i livet, jag säger det för att jag är rädd om dig och vill ha dig kvar väldigt väldigt länge.

Vid 50 års ålder har jag listat ut att jag är en morgonmänniska, det är då jag har mest energi. Trivs inte alls med många bollar i luften och behöver därför pausdagar under veckan och ja, jag blir påverkad av månen. Speciellt vintertid då mitt skogsbadande som hjälper mig att grunda blir ganska svår att få till på grund av snö och is.

Men där har jag faktiskt ett litet knep som jag tänker dela med mig av till dig. När jag känner att skogslängtan drar i mig då laddar jag min aromabrännare med tall eller grandoft, blundar och visualiserar hur jag står där vid min kraftplats i skogen, hur jag lutar mig mot ett träd vid vattnet, andas och landar i min kropp.

Har du ingen aromabrännare eller kanske inte något intresse för eteriska oljor, ta då en gran eller tallkvist med dig hem vid nästa promenad. Gnussa ett barr mellan fingrarna, blunda, andas in doften som integrerats i din hud och visualisera. Simsalabim, din kropp kommer att slappna av.

Som avslutning i bloggen idag vill jag tipsa om min nymånemeditation som finns gratis på min YouTube kanal – Att sätta ett frö. En ny måne representerar en ny början. Ta en stund, fundera på vad du önskar in i ditt liv och ta sen hjälp av min guidade meditation. Tillsammans hjälps vi åt att sätta ner ditt drömfrö i marken.

Kram och ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.