I lördags vaknade jag med en låttext i mitt huvud – En dag såg hon sanningen i vitögat, då vände hon om och sprang hem… en låt av Lisa Ekdal.

Under tiden låttexten gick på repeat inom mig och jag sträckte ut min sömndruckna kropp för ännu en ny dag i mitt liv, ploppade plötsligt en tanke upp… är det detta som är en del av en egodöd? När man ser sanningen i vitögat, möter och tittar på livet från ett annat perspektiv.

Som jag i tidigare inlägg har skrivit om så värderar egot – vad som är bra eller dåligt, rätt eller fel, bättre eller sämre och så vidare. Egot vill inte ha en förändring, utan är faktiskt väldigt nöjd med det gamla, trygga och invanda. Detta sker med fullkomlig kärlek och omtanke, för att skydda oss och vårat inre barn.

Men om livet skaver, om det inte känns rätt i hjärtat, då skulle jag rekommendera att plocka fram modet och ta ett nyfiket steg som leder till en förändring. Frågar du mig så är det ju ganska obekvämt att vandra fram i livet med en skavande sten i skon.

>> Våga utmana och omforma livet så att livet harmoniserar med hur DU vill leva. Din sanning. <<

 

Jag minns när jag och mamma satt hemma i vårat kök i Jormvattnet, vid det rostbruna köksbordet och det var dags för mig att välja gymnasium. En skoltrött Anki på 15 år. Jag minns mammas ord – Välj noga för det här ska du jobba med i resten av ditt liv. Vilken livspress… Jag ska välja en väg som jag måste följa i resten av mitt liv 🙈

I första hand ville jag gå estet med inriktning på konst och form, och i andra hand ville jag bli psykolog. Men mamma ville något annat – Jag tycker du ska gå Barn och Ungdom för du är ju så bra med barn och att ta hand om andra… Och jag lyssnade på henne.

Utan att lägga skuld på henne, för jag förstår att mamma agerade utifrån en önskan för mitt högsta och bästa men, se hur det gick. Och se, (två utmattningar och några egodödar senare) vad jag har mitt livsfokus på idag, Smyckesdesigner, Andlig Coach, Terapeutisk Healer och Bloggen. Tadaa liksom 😊

Tips på vägen.

  • Våga rasera den skyddande muren av gamla sanningar från tidigare liv. Livet är en saga och sagor kan omskapas.
  • Våga gå inåt. Gör aktiva och medvetna val med fokus från hjärtat snarare än från tanken och andras röster och viljor. Läs gärna ett tidigare inlägg – Släpp taget om gamla drömmar. Där hittar du också en mycket enkel övning som kan hjälpa dig som behöver.
  • Släpp kontrollen på vad den här förändringen/egodöden kommer att leda till. Våga istället att följa med i livets flod, ha tillit. Ibland går det magsugande fort och guppigt, för att sen mötas upp av lite mer lugnare vatten med mer harmoniska framåtrörelser (även om det ibland kan tyckas stå helt stilla…).
  • Minns att egodöd är väldigt unik och individuell, exakt som du och jag. Vi hittar därför våra egna vägar.
  • Minns att Kärlek och Glädje är ett universellt språk som alla kan uppleva och känna. Möt därför livet och egodöden med Kärlek och Glädje.

Summa summarum efter denna djupdykarhelg, Egodöd – Du kan välja nytt. Var inte rädd för förändringar. – Kan jag så kan du ❤️

All Kärlek, till dig från mig. Ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.