Vid den här tiden sen några år tillbaka brukar jag sätta mig ner och fundera över de relationer som jag har omkring mig. Vilka jag med lätthet vill lägga min tid och energi på kommande år. Men i år känns det svårt att skapa en sådan lista… det känns som att jag redan ”rensat” i takt med året som nu har gått. Lugnt och stilla precis som jag vill att det ska vara. Är det rätt så går det lätt.

Det är inte alls ovanligt att relationer avslutas i takt med ett andligt uppvaknande. Genom att arbeta med sig själv skapas ju nya energifrekvenser, vilket i sin tur drar till sig sådant som vibrerar på samma nivå. Jag tänker att du som läser min blogg, precis som jag har ett andligt tänk. Eller i alla fall en nyfikenhet och en känsla, en tro av att livet består av sååå mycket mer än vad ögonen kan se, därav för stunden berör jag inte djupare ämnet andlighet.

För min del har ett starkt andligt uppvaknande skett under 2022, och jag vill påstå att ett stort energiskifte började redan när jag sa – JA TACK – till utbildningen som Andlig Coach 2021, Andlig Coach utbildning | Seger & Soleil Webbkurser. Jag har gått många utbildningar tidigare, men den här landade så rätt i mig. Pusselbitar som jag letat efter under så många år har hittat sina platser.

”Väljer jag att se livet genom positiva ögon, då ser jag tillslut med lätthet allt positivt som finns runt omkring mig. Livet blir så mycket härligare att leva då.”

Min vän och mentor Lee Seger brukar säga, ”ibland tar det tid för att det behöver ta tid”. Så enkla men oerhört sanna ord.

Nyss läste jag igenom min tidigare punktlista som jag brukar använda i mina årliga relationsavslut:

  • Vem är det som får mig att må bra?
  • Hos vem känner jag att jag möts av respekt, att jag är betydelsefull?
  • Hos vem känner jag en trygghet och tillit?
  • Vem är det som får mig att skratta?
  • Vem plockar fram det bästa hos mig?
  • Hos vem vågar jag vara mig själv utan att känna motstånd?

Tidigare år har det varit olika namn bakom dessa punkter, i år står endast ett namn där… mitt eget. Jag är ju den viktigaste personen i mitt liv. Mår jag bra då attraherar jag in människor som också får mig att må bra.

Gör gärna den här övningen själv och skriv in ditt egna namn bakom varje punkt. Notera vad som händer inom dig när du sen läser orden tyst eller högt för dig själv.

 

Vill du göra ännu en Kärleksfull övning tillsammans med mig?

Lägg då dina händer över ditt hjärta och ta några djupa andetag. Känn ditt fantastiska hjärta som slår för dig varje dag, säg högt eller tyst för dig själv ”Jag är den viktigaste personen i mitt liv. Jag är värd att känna och uppleva glädje, lycka, rikedom, kärlek och magiska ögonblick … bara för att jag är den jag är.” Blunda och känn hur orden sprider sig i varje del av din kropp.

Vet att du är värd allt detta för att du är just den du är. Stor kram till dig med en önskan om en fin och magisk Julhelg.

/Anki