Smaka en stund på orden – Att komma ut ur den andliga garderoben – vad innebär det för dig?

Blir du ironiskt fnissig och tänker hokus pokus och foliehatt?

Eller får du som jag, en varm känsla i kroppen av nyfikenhet?

Om vi börjar med att bena ut ordet andlighet…

Andlighet för mig är en stor portion av vardagsmagi. Att välja att öppna ögonen för att se det där lilla extra i vardagen som dyker upp, det som gör mig glad. Ett blänk i trädet från en vattendroppe som träffats av solens strålar, ett vackert rött hjärta som sticker ut lite extra mot den mörka asfalten under en promenad, en registreringsskylt på en bil som kör förbi med ett ord som väcker ett härligt minne till liv igen, tandkrämsklutt i mitt handfat som formats till ett hjärta.

Andlighet kan också handla om att jag aktivt själv väljer att omge mig med vackra saker som gör mig glad. I mitt hem möts du till exempel redan ute i hallen av en liten bänk med vackra kristaller, uppåtväxande grön frodig växt, en blomsterklädd Buddha och en gyllene groda. Det gör mig glad när jag kommer hem, det gör mig också glad när jag går hemifrån – en härlig påminnelse om att jag snart kommer hem igen till mitt vackra, kärleksfulla och ombonade hem. Hej då, vi ses snart igen, med en liten extra kärleksfull klapp på min stängda dörr innan jag går nerför trapporna för att möta omvärlden.

Andlighet kan också handla om att aktivt välja att dra några vägledande kort som start på en ny dag. Minns att korten inte bestämmer hur din dag ska bli, utan korten visar dig en glimt om hur du kan förhålla dig till det du kan komma att möta under dagen. Att se livet från ett annat perspektiv. – Ja just det, idag behöver jag välja att blicka framåt med optimism och självförtroende och känna mod, hopp, kärlek och förnyad vitalitet. (Dessa vackra kristallkort har jag köpt av Sanne Soleil, jag vet att hon just nu har några över som hon har lagt ut på sin Facebook sida. Blir du nyfiken på korten så skicka ett meddelande på Messenger till henne.)

Andlighet kan också handla om att blicka inåt. Att aktivt välja bort att scrolla på telefonen under fem minuter varje dag. Sätta sig ner, blunda och följa sina andetag. En liten incheckning på sig själv. Upprepa en kärleksfull affirmation och rikta kärleken inåt, till dig själv. Minns att ord har bärighet. Vad vi säger till oss själva har oerhörd betydelse för dig och ditt mående.

Orden – Att komma ut ur garderoben, tänker jag inte behöver en större presentation. Visst handlar det om att våga visa vem jag är, hur jag lever och vad som får mig att sprudla av kärlek och energi. Våga berätta om det som jag inte vågat berättat om tidigare, på grund av rädsla eller att bli missförstådd.

Att komma ut ur den andliga garderoben – att berätta för omvärlden vem hela mitt magiska jag är.

>> Du har all rätt i världen att vara exakt som du är, att leva ditt liv precis som du vill, så länge du inte skadar någon eller något. <<

Det kan vara en liten utmaning att leva ett andligt liv i en ganska så fyrkantig värld. Ifall du behöver bolla tankar, då vet du vart jag finns, jag är bara ett mejl eller sms bort.

Allt är energi – du är energi – DU är magi ✨️

Kram och ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.