När ett tjugo år gammalt minne oväntat dyker upp i tanken som väcker oerhört tunga minnen i hela kroppen. Ett minne som fullkomligt golvade mig med både tårar av sorg, skam, frustration och ilska… vad gör man då?

Eftersom minnet dök upp i duschen i måndags så blev det en ovanligt lång dusch med förlösande tårar och en uttalad önskan till något som är större än mig själv – Hjälp att läka och släppa taget.

Minnet handlade om en man och hans beteende mot mig. Och det var som sagt var tjugo år sedan detta hände och vi hade en kort ”romans”.

Hans uppförande då mot mig kan jag inte ändra på, däremot kan jag idag välja att se från ett annat perspektiv på situationen – han visste inte bättre. Kanske hade ingen tidigare berättat hur man behandlar en kvinna? … eller kanske har han blivit upplärd att det är just så man behandlar en annan människa. Hans historia vet jag ju ingenting om.

Men minnet handlade också om min då låga självkänsla och mitt egna förminskade värde på mig själv, och det är här magin av helandet skapas. Insikten om varför jag inte sa stop, du behandlar inte mig just nu med kärlek.

Att förlåta mig själv och den lilla osäkra flickan som levde då, som gjorde vad som helst för att få känna sig sedd, hörd och älskad. Hon visste inte bättre då, för hon hade i sin tidigare historia lärt sig att det är exakt så här man gör för att få bli sedd, hörd och älskad. Man väljer andras önskan och lycka före sig själv.

Jag är tacksam för alla mina minnen och upplevelser för det har format mig till den inkännande och medmänskliga kvinna som jag är idag. Idag tycker jag om den jag har blivit, jag är stolt över mig själv.

Jag är också tacksam att jag valt att jobba på djupet med mig själv genom mina utbildningar som exempelvis Andlig Coach och Terapeutisk Healer, för det är just där mina inre blockeringar började på djupet lossna. Stundvis har det varit tungt men mina medvetna insikter om varför har varit oerhört förlösande. Idag har jag bland annat modet att vända på klacken och gå om jag inte känner en villkorslös Kärlek av givande och tagande i en relation. Oavsett om det gäller en romantisk eller vänskaplig relation.

Minnet som kom i duschen i måndags var en sista rest som behövde komma fram för att bli läkt. Idag känns det lätt i kroppen när jag tänker på den tiden.

>> Jag är viktig. Jag är värdefull. Jag är värd kärleksfulla och vänliga relationer <<

Att göra förändringar i livet kommer alltid att vara skrämmande, men gör du ingenting händer heller ingenting. Och tänk va modig du är när du faktiskt vågar göra något annorlunda. Börja lev nu som du vill vara.

Jag sjunger till dig som Lars Winnerbäck sjunger till de som vill lyssna – Du har din egen välsignelse, gör vad du vill. Du lever inte en gång till… Du är hur och vem och vad du vill…

Så länge du inte medvetet skadar någon annan – Du är hur och vad och vem du vill.

Du är magisk och Du kan förändra. Kan jag så kan du 🌸

Kram och ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.