>> När du ändrar dina tankar förändrar du även din värld <<

Sen många år tillbaka sitter jag i daglig meditation som kan se ut på olika sätt. Ibland följer jag mina andetag när jag fortfarande ligger nerbäddad i min säng. Ibland sitter jag på yogamattan och gör rörelser till. Ibland lyssnar och balanserar jag med närvaro in kroppens alla chakran, ibland med och ibland utan kristaller… Jag gör helt enkelt det som känns rätt för min kropp just den dagen. Det gemensamma i mina meditationer är att jag gärna gör dem i ensamhet. Som högsensitiv, HSP:are som det ibland också förkortas (Highly Sensitive Person) är det oerhört viktigt att få vara en ensamvarg då och då…

>> Våga med nyfikenhet glänta på dörren, dörren som leder inåt… <<

Sen en tid tillbaka har jag dock två obligatoriska inbokade telefonträffar i månaden. Vi bor en bit ifrån varandra så det blir smidigare att mötas så. Vi kallar dessa möten för moonsister date då de sker vid Nymåne och den andre vid Fullmånen. Sååå himla roligt, inspirerande och utvecklande att få möta sina egna inre och yttre processer tillsammans med en vän som också har andliga tankar. Vi samtalar lite om vad som rör sig i livet just nu och därefter gör vi en Nymåne vs Fullmåneläggning tillsammans över telefonen. Det är alltid lika magiskt, nyfiket och spännande varje gång. Kärleksfullt och mjukt vägleder vi varandra, korten som vi använder oss utav är Lee Seger Healingkort.

Jag som älskar att vandra ute i naturen har också en vandringsvän. Naturen är en stark kraftplats där det är lätt att grunda sig. Är man grundad blir det lättare att lyssna till vad kroppen säger, att hitta sin inre rytm där man inte går upp i stress och i oro. Vi träffas så ofta vi bara kan, morgon, middag eller kväll. Går bredvid varandra, samtalar och ger varandra en stor portion av insikter och inspiration. När vi sen säger hej då är det alltid med en härlig känsla i kroppen. Något har släppt eller en ny insikt har börjat spira.

Oavsett om du är HSP:are eller ej, att mötas i stora grupper är inte alltid allas grej. Dock är det fullkomligt magiskt att ibland få stanna upp tillsammans med en närvarande vän. Pusha, peppa och inspirera varandra framåt där livets pusselbitar faller på plats. Ibland med ett bubblande skratt och ibland med stillsamma tårar. Allt är okej.

>> Omge dig med människor som lyfter dig. Som omfamnar din gråt men som sen också sätter ”lite eld i din bak” som skapar ett agerande framåt <<

Känner du igen dig i mina ord?

Kram Anki