Vad händer inom dig när du hör eller läser ordet systerskap, vad får du för tankar och känslor?

Hos mig väcks en känsla av något mjukt, omhuldande, feminint och inbjudande. Att vi lever tillsammans i en inkluderande värld där alla har lika värde, oavsett om du är man eller kvinna. Villkorslös kärlek och Balans.

Men, jag har också börjat känna att systerskapet på något sätt ibland bara är ett uttryck, som tas för givet. Att systerskap har blivit en vacker formulering som man slarvigt säger i förbifarten, för att det låter bra…

För mig handlar systerskapet om…

  • … ett ömsesidigt givande och tagande. Känslan och upplevelsen av att jag får lika mycket tillbaka som det jag ger ut. Balans.
  • … att oavsett vilket känslotillstånd jag än är i, i livets alla dalar och toppar så vet jag att jag har en syster (oavsett kön) som lyssnar närvarande och villkorslöst. Som låter mig älta, gråta och vara arg en stund, men som sedan hjälper till att vända perspektivet för att höja energin.
  • … som också vill lyssna på allt busigt och pinsamt jag har gjort, utan att döma och läxa upp. Som snarare hellre snälltolkar mina ibland ogenomtänkta upptåg, för att jag vågade följa min lust.
  • … att ha tillit till mina vänner. Här finns inte plats för känslor som avundsjuka eller utanförskap om man inte alla gånger får en inbjuden. Här rör vi oss i känslan av tillit.
  • … att inte baktala eller skvallra. Dock finns här en fingertoppskänsla. Har jag en relation där det skaver, där jag kanske inte hittar en väg ut i mina tankar, då vänder jag mig till någon i mitt systerskap – ventilera och bollar mina känslor och funderingar, men som sen också stannar där. Det är så att säga en diskussion mellan två vänner med en självskriven tystnadsplikt mellan dem två.
  • … ett lyftande. Att hjälpa mina systrar (fortfarande oavsett kön) att nå sina drömmar och mål i livet. Peppa, pusha och stötta.

För mig som bloggar och designar, som har en kreativ livsväg – hjälper och höjer det min energi enormt, när jag ser att mina inlägg uppmärksammas. Så tack alla fina som lyfter min energi ❤️

Ibland är det oerhört värdefullt att ta sig en funderare på om man står för det man själv önskar från andra. Min mamma brukade säga – Var mot andra som du själv vill att andra ska vara mot dig – En mycket enkel matematik och på ren svenska, sunt förnuft över hur jag själv skulle vilja bli behandlad och bemött.

>> Kön eller status i samhället är inte relevant i ett systerskap, därför att vi alla har en lika viktig del i livets pussel – Stärk varandra i vårt systerskap, gör vårt gemensamma livspussel hållbart och stabilt <<

 

Har du nu hunnit funderat lite extra på vad systerskap står för dig? Kanske blir du sugen på att bolla det du går och funderar på med mig? Att vi tillsammans vrider och vänder på dina tankar och funderingar utifrån där du står idag. Tillsammans letar vi efter knuten, lösgör den för att få ett bättre flöde i din energi. I så fall är du varmt välkommen att boka en tid. Jag är bara ett sms eller ett mejl bort.

Om du gillar det du läser, glöm inte att gilla, dela, tipsa eller kommentera till de du tror också skulle gilla och uppskatta mina blogginlägg.

Kram och tack för att du läste. All Kärlek, till dig från mig. Ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.