När resväskan är packad för en weekend i Västerås. Sten och minelarmässan stod på schemat med massa härligt babbel, bubbel, inspiration och efterlängtat skratt tillsammans med en vän… men kroppen ville något helt annat.

Visst är det så där jäkla typiskt ibland att livet inte riktigt blir som vi har tänkt. Man planerar och strukturerar upp för något efterlängtat i livet… som en resa till Västerås denna helg och en kär vän till exempel. Och så kommer en förkylning och ruckar på planerna.

Fast egentligen är jag inte ett dugg förvånad att kroppen sa stop.

I mitt förberedande i flytten till min nya lägenhet i månadsskiftet november/december, har jag rensat ordentligt i röran. Massa energi har frigjorts. Min intention med min nya lägenhet är – Nystart – av livet och av energier. Bort med det gamla, in med det nya.

Därför har jag skänkt bort materiella saker som legat orörda i förrådet i tre år. Vissa saker har jag försökt få en slant för men den ”mellanmänskliga” kontakten tog för mycket energi. Folk hämtade inte sina saker, ändrade tid eller dök inte ens upp. Kände mig tillslut mer dränerad av energi än ekonomiskt påfylld…

Jag har med andra ord varit mycket i min maskulina energi, i görandet, i agerandet framåt och totalt ignorerat min feminina energi. Den mjuka energin som vill att vi lyssnar inåt och tillbringar tid i stillhet.

Att jag inte förstod hinten som min kropp sa till mig för ett tag sedan under min morgonmeditation, när jag ställde frågan – Vad är det bästa för mig att göra idag? Och jag hör orden ”chilla”. … strax efter meditationen googlade jag ”vad får man göra när man chillar” 🙈 För min plan den dagen var att rensa i rabatten och plantera om blommor… inte alls chilla.

Lyfter vi våran blick och tittar ut genom våra fönster, eller längst våra promenader så ser vi att också hösten är här. Alla vackra löv i eldiga färger som stilla dignar ner mot marken där näringen ska återgå till moder jord, till Gaia. En förberedelse inför den kommande vintern.

Livet utanför oss saktar ner sitt tempo och förbereder för dvala och vila. Balansen mellan görandet och stillhet är så oerhört viktig för ett hållbart liv, även för oss mänskliga varelser.

Påminns du av naturens rytm och vilar när höstlöven faller mot marken?

All lycka och Kärlek till dig ❤️

//Anki