Sitter i min säng, det är tidig söndag morgon och min fysiska kropp är oerhört trött och gör så ont. Men inom mig finns världens största leende. Under veckan som har gått gick flytten från min lyhörda lite slitna etta till min nyrenoverade tvåa inne i stan. Jag blundar och njuter av tystnaden. Inget högt väsande ljud från ventilation. Inga barn som leker hela havet stormar våningen ovanför oavsett tid på dygnet. Det är såååå magiskt tyst – Min första advent i allt det nya.

För första gången på många år kändes inte första december heller så tung i sinnet i år. Jag har alltid älskat december med julkalender, lucia, födelsedag… allt mys! Men första december för många år sedan var dagen då jag låg i gynekologstolen nere på Carlanderska i Göteborg för att sätta in mitt befruktade embryo. IVF, in vitro-fertilisering. ”Guldägget” som sköterskan sa, Guldägget som inte var menat att hålla sig kvar… Första december har därför alltid varit ett litet gnagande tungsint minne.

Men, den här första december kom för första gången på många år inga tårar. Då har jag väl läkt och helat de sista av resterna av minnet tänker jag tyst för mig själv. När jag skriver meningen känner jag hur munnen dras upp i ett leende. När min kropp ler, då är det ett rungande JA.

 

>> Jag gör mitt bästa varje dag – att lyssna, känna in och vara sann mot mig själv <<

 

Jag sitter i sängen och känner en växande tacksamhet. Tacksamhet över den gamla lägenheten där jag hittat tillbaka till den jag är, innerst inne med en powerkänsla av – Take me or leave me. Tacksamhet över tystnaden som nu finns i mitt nya hem. Tacksamhet för att det kom ord till ett blogginlägg i min nya lya, det första blogginlägget av många. Tacksamhet och nyfikenhet över allt spännande och magiskt som är på väg in i mitt liv.

Jag smyger upp ur sängen, sveper min nytvättade morgonrock om min trötta kropp. Landar under en filt i min soffa och tänder det första stearinljuset i min adventsljusstake som jag ställde i ordning igår kväll. Sträcker mig efter en pepparkaka och jag ler. Dags för julkalendern avsnitt tre.

Livet just nu, denna första advent.

All lycka och Kärlek till dig ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.