Jag är ofta glad och ses som många gånger stark i mina vänners ögon. Inte mycket som får mig att ”gunga till” idag. Inte på långa vägar som det gjorde i mina tidigare år som utmattad. Men för ett par veckor sedan vaknade jag med en ledsen kropp, där jag inte viste vad jag skulle göra av alla känslorna…

När jag satt i min morgonmeditation och andades genom mina känslor viskade en röst inom mig – Visa din sårbarhet, någon behöver få höra det.

Därför valde jag att dela med mig av min sårbarhet på min privata sida på Facebook, med ord som… Exakt som en seriefigurs tårflöde satt jag där i soffan, lite förvirrad och lät tårarna få komma…

Dagen efter såg jag en annan vän berätta för Facebook och världen att hon hade en mycket bra dag. I en kropp full av glädje.

Genom mitt och hennes inlägg skapades en snöbollseffekt av tankar inom mig. Det fick mig att börja fundera på livets magiska kontraster.

Om vi nu leker med tanken av att vi faktiskt går på samma jord, andas samma luft, dricker vatten från samma källa och det till trots, har vi ändå olika upplevelser av känslor längst livets kringelikrokvägar. Olika känslor som kommer och går som vågor över ett vatten. Vissa dagar är det stormigt, vissa dagar mjukt och stilla. Visst är det ganska häftigt ändå hur olika det kan vara, inom oss och utom oss.

Jag tycker om den tanken. För i den tanken väcks en känsla av gemenskap, inkluderande, samhörighet… Kärlek – Det är helt okej att känna olika, vi är lika värdefulla no matter what.

En fin känsla av acceptans. Allas rätt att vara exakt den man är. Ingen drivkraft av att trycka till eller förminska vare sig min frustrerande sårbarhet eller min väns sprudlande glädje – Inte på något sätt värdera vad som är mer rätt eller mer fel.

Oavsett klass, kultur, ålder eller kön – Vi är alla människor som vandrar på samma jord, andas samma luft och dricker vatten från samma källa – likväl med olika upplevelser av känslor längst livets kringelikrokvägar.

Visst är det ändå en fin tanke av gemenskap och acceptans.

Landade mina ord väl hos dig? Dela gärna så fler kan få ta del av mina tankar.

All lycka och Kärlek till dig, längst livets kringelikrokvägar ❤️

//Anki