Min påskhelg blev inte på långa vägar vad jag hade planerat och önskat in och eftersom livet, Universum hade en annan plan än mig, fick det bli en städa garderob och rensa helg. Rensa i röran för att släppa in något nytt … eller förberedande av en lättare packning när mitt drömhus att hyra här i Skövde med omnejd dyker upp. (Vet du något, hojta till 🙏).

I mitt rensande fångade mitt öga mitt röda hjärta med guld som jag har i min bokhylla. Ett hjärta som jag skapade för många år sedan av lera, och som jag därefter fyllde alla synliga ”ärr” med guld. Hjärtat med guld har blivit en fysisk påminnelse för mig om att allt kan läka, oavsett naggandet i kanterna.

Idéen kommer från den uråldriga japanska tekniken – Kintsugi. En vacker teknik som används för att laga keramik som har gått sönder. Traditionen går ut på att man lagade trasigt porslin med guld och ansåg att det blev ännu vackrare än sitt original. Att framhäva, acceptera sprickan istället för att dölja, gömma eller glömma undan den. Visst är det en fantastisk vacker tanke av gyllene sammanläkning.

Genom att trycka undan, att glömma eller gömma utvecklas jag inte. Men genom att acceptera och vara stolt över mina misstag och mina sår, tänker jag att det lättare går att läka. I acceptansen skapas en utveckling som gör det lättare att gå rakryggad och stolt genom livet.

Visst är det så att vi alla har en historia. Av olika anledningar går vi alla sönder någon gång under livet, en liten skärva som lossnar i kanten. Fundera en stund, vad i ditt liv skulle du vilja reparera och hela? Laga detta sår med guld och bär dessa skavanker med stolthet.

Se erfarenheterna som värdefulla ❤️

Kram och ta hand om dig och varandra ❤️

//AnnChi

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.