Jag har tidigare delat med mig till er, mina tankar om Kärlekens språk. Men insåg en eftermiddag när jag låg i soffan och tittade ut genom mina fönster och funderade på min egna relationsstatus och Kärleksspråk. Att det blogginlägget finns inte längre. Förut bloggade jag ju för tarotguiden men idag är jag min egen. Väljer jag att avsluta hos dem så försvinner även mina gamla blogginlägg där.

I samma stund tankarna kom såg jag hur två gråvita moln kärleksfullt dansade tillsammans, nyfiket och trevandes för att sedan mjukt glida in i varandra – från två till ett. Jag mindes då min väns kloka pappas ord i början av hennes nya relation – I början kan det ta tid innan kugghjulen hittar in i varandra.

Summa summarum, dags för ett nytt inlägg om Kärlekens språk, till både gamla och nya följare. Och redan nu vill jag säga, tack för att du läser.

Vi är många som idag förstår att vi inte är stöpta i samma mall, utan vi är alla unika människor med olika tankar, känslor och beteenden. Men har du tänkt på att vi människor ändå tenderar att uttrycka Kärlek på samma sätt som vi själva föredrar och uppskattar att få Kärlek… trots att vi är medvetna om att vi alla har olika behov och önskningar. Intressant tanke va.

Äktenskapsrådgivaren och författaren Gary Chapman menar att det finns fem Kärleksspråk, vi har dem alla mer eller mindre men i dessa ligger också ett primärt och ett sekundärt:

  • Komplimanger – genom bekräftande ord över hur vacker, älskad och uppskattad man är.
  • Kvalitetstid – genom uppmärksamhet. Mysiga hemmakvällar till aktiviteter på tu man hand. Och kan man inte ses, ett fint sms då och då.
  • Presenter – som genererar en känsla av att bli sedd. En betydelsefull och genomtänkt present.
  • Tjänster – en utsträckt och hjälpande hand i hemmet eller på jobbet.
  • Fysisk beröring – en kram eller en hand på en arm när man säger hej. Hålla handen eller ett långt morgonmys innan man kliver upp ur sängen.

Genom att bli medveten om ditt eget och din partners (eller din väns) kärleksspråk, kan det hjälpa till att förstå varandra bättre och stärka er relation tillsammans.

>> Sluta aldrig visa hur mycket någon betyder för dig – Låt hjärtat få vara med i tänkandet <<

Alla fem språken landar mjukt inom mig, men om jag ska välja mina två kärleksspråk, mitt primära och sekundära så får jag säga fysisk beröring och kvalitetstid. Vilket av dessa kärleksspråk talar du?

Avslutningsvis vill jag tipsa om ett specialtillfälle – Kursstart Andlig Coach enbart för män med start den 12 april. Efterfrågan har varit stor och nu är möjligheten här. Är du man och vill utvecklas andligt men inte har någon att diskutera med vill jag varmt rekommendera denna webbutbildning. Jag har ju själv gått den men då i mixad grupp, så det är med lätthet jag tipsar vidare. Väljer du att gå, skriv gärna då ett meddelande i din anmälan att tipset kommer från mig. Om det känns rätt för dig.

Kram och ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.