Jag har detoxat från sociala medier under en veckas tid, plus haft telefonen på ljudlöst. Känt ett behov av att få vara i min egna energi och mina egna tankar. Kalibrerat lite. Däremot har jag haft kontakt med omvärlden och gjort ”mina måsten”, det är bara den där känslan av att inte alltid vara uppkopplad och tillgänglig. Att inte bli bombarderad av negativa energier och ord, om snökaos och omvärldens upplevda hinder.

Jag har tagit den här tiden för att boosta om mig själv och mitt hem. Handen på hjärtat har jag inte jättebråttom ut till sociala medier igen 🙈

På min sida – Om Anki – skriver jag bland annat att mitt hem är min borg och min kraftplats. Det är här jag hämtar energi och landar i mig själv. Ni som följt mig ett tag, vet att jag även hämtar inspiration från den kinesiska vishetsläran Feng Shui, som i grund och botten handlar om energins rörelse och dess påverkan på livet.

Jag är dessutom övertygad, om vi bara tar oss tiden att känna efter vad som får oss att må bra, då har vi alla redan en inbyggd ”Feng Shui-kompass”.

Redan innan jag flyttade i december gick mycket tid till att röja och rensa i både förråd och i lägenhet. Att göra mig av med gamla saker som bara står och tar energi. Har jag inte fått det sålt så har jag skänkt bort det. För om jag står och håller fast vid en sak som jag redan bestämt att jag inte vill ha kvar, ja det tar mycket energi. Det är viktigt att kunna släppa det gamla för att välkomna in något nytt. Så den biten har jag kunnat checkat av.

Allt börja egentligen vid ytterdörren. För mig som bor i en hyreslägenhet börjar därför allt redan vid första ingången till huset, för att bjuda in härliga energier till mitt hem. Levande växter höjer energin och skapar en välkomnande känsla. Då jag vid min flytt redan hade två stora krukor med ljung och murgröna, så har jag därför även där tacksamt kunnat sätta en avcheckningsbock. Blomkrukorna placerade jag vid nya hyreshusets två ingångar för att skapa en balanserande och välkomnande känsla till hela huset. Jag tror faktiskt att de övriga hyresgäster uppskattat detta då jag ser att de borstat bort snön som fallit över växterna, när jag inte har hunnit varit där och städat. Tänker att jag nog oskrivet har blivit ”blomstertanten” bland husets alla ungdomar 😂

Min hall har varit i lite obalans. Den är liten och smal och därför ganska svår att möblera, ryms i stort sett bara en skohylla. Färg och form påverkar också energi och jag är oerhört tacksam att hyresvärden valt att måla hallen vit vilket skapar en öppnare känsla. Med en nyinköpt stor ljus jutedörrmatta samt en rund spegel känns energin redan nu mycket varmare och välkomnande. Nu ska jag bara hitta en vän som har en betongborr som kan hjälpa mig att sätta upp spegeln.

Sen börjar mitt hem komma i sin ordning, med utplacerade vackra kristaller och dagsforms dofter från min aromabrännare. Just nu doftar det pepparmint och apelsin i mitt hem, uppiggande och glädjefulla dofter. Fattas bara ett runt vitt köksbord, nya fönsterlampor till vardagsrummet och att jag tar kontakt med min hyresvärd så han får komma hit med en garderobsdörr till sovrummet och kolla mina fönster som immar igen… jag vill ju kunna se klart 😉

Avslutningsvis vill jag tipsa om en podd – Feng Shui podden. Där delar Therese Skoog med sig av enkla tips och ideér för dig som vill boosta livet och ta hemmet till en ny nivå. Finns där poddar finns.

Tack för att du läst mitt inlägg och vill du gilla, dela eller kommentera skulle jag bli så glad 😊

All lycka och Kärlek till dig ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.