Sitter nu här med min kaffekopp och min dator och reflekterar över veckan som har gått. För min smak har den varit lite väl intensiv med många möten och mänskliga kontakter. Där jag mötts av både villkorslös Kärlek, sårbarhet, bubblande skratt till sexism, drama, svartsjuka och ignorans. Längtan efter mitt hus på landet, den har definitivt inte minskat efter denna vecka.

I onsdags tog jag en promenad runt Karstorpssjön för att landa och rensa i mina känslor och tankar. Där hamnade jag en stund bakom en mamma och hennes son. Sonen på ca 6 år trilskades lite och jag kände hur irritationen byggdes upp hos mamman mer och mer. När hon efter en stund säger med ilsken röst – Nej Oskar, nu får du ta och lugna ner dig. För att sedan fortsätta promenaden framåt med en fortsatt trilskandes Oskar dragandes i handen.

… men hur gör man när man ska lugna ner sig?

Jag har hittat mina verktyg för att lugna ner mig när jag har en kropp full av känslor, men jag är också 52 år gammal och har jobbat oerhört mycket med mig själv. Idag har jag därför lättare att ställa om mitt mindset när världen utanför gungar till.

Men våra barn då? Vad är det egentligen vi kräver att våra barn rent intuitivt ska förstå, när vi verbalt uttrycker att de behöver lugna ner sig? För det tror jag att de själva vill göra, men just där och då kan behöva en hjälpande hand och guidning till att landa i känslorna… Är inte vi vuxna här för att lägga en fin grund för våra barn, ge dem verktyg till hur man gör när man lugnar ner sig?

Som att till exempel lägga en hand på hjärtat, blunda och följa sina andetag en liten stund. Kanske upprepa enkla ord – Jag är lugn och trygg.

Min fina mamma brukade säga när jag kom hem med en kropp full av känslor:

>> Va mot andra som du vill att andra ska vara mot dig <<

Men hon kunde också säga, spring tio varv runt huset och lugna ner dig. Hon gav mig ett verktyg, för efter tio varv runt vårat stora hus hade frustrationen släppt. Rör på dig så släpper frustrationen.

Tänker att jag avslutar med de orden, för att dricka upp mitt kaffe och ta en promenad till en blomsteraffär och köpa mig själv en fin fredagsbukett.

Kram och ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR.