Jag betraktar inte mig själv som en traditionell person, utan som en universell person. Istället för att följa stränga regler vill jag vara fri i mitt hjärta”. Detta är ett citat ur boken VÅGA VÄLJA NYA VÄGAR av Agneta Sjödin. Citatet är skrivet av Grandmother Flordemayo som har sina rötter i mayafolket i Nicaragua.

När jag läste orden kom det tårar i mina ögon. Jag är en känslomänniska och när någonting talat till mig, när någonting berör då blir jag emotionell. Kan vara ett ord, kan vara ett löv i ett träd, kan vara en vindpust som rör min kind i samma stund jag tänker en fin tanke. Kan vara ett par vackra ögon som tittar in i mina ögon som väcker en känsla, av samhörighet.

Flordemayos citat landade som bomull inom mig. Vem vill inte känna sig fri i sitt hjärta? Ta en stund med dig själv, blunda och säg orden tyst inom dig eller högt – fri i mitt hjärta – Vad händer inom dig? Vad väcker det för känslor? Vad väcker det för tankar?

FRIHET för mig är när jag är sann mot mig själv. När jag är trygg och vågar och har tillit till att lyssna på mitt hjärta. FRIHET kan också vara när jag blir påmind om en händelse som tidigare väckte både skuld och skam inom mig… men som idag väcker tankar som ”äh, so what! Jag är ju också en människa och människor gör misstag”. Skulden och skammen har därför helats, omvandlats till frihet i mitt hjärta. FRIHET för mig kan också vara att jag sätter mig i min bil som tar mig dit jag vill, samtidigt som jag sjunger det högsta och inlevelsefullaste jag bara kan – FRIHET!

Kortet FRIHET kommer från Lee Seger healingkort och är också temat för nästkommande kollektiva distanshealing. Vill du vara med, måndag den 6 mars mellan 20:00 – 20:30 är du varmt välkommen att delta. HÄR kan du läsa om hur det går till och hur du anmäler dig (Anmälan sker EJ i detta blogginlägg utan följ länken).

Titta på kortet – Hur känns FRIHET för dig? Ta med dig det som bubblar upp inom dig, det som skapar en frihetskänsla in i healingstunden. Känn som en varm vind över din rygg som vill puffa dig mjukt och kärleksfullt framåt… framåt, uppåt mot din känsla av FRIHET.

Kram finaste du, ta hand om dig och varandra ❤️

//Anki