Eteriska oljor är inte min grej, det är krångligt och dyrt … detta är ett mantra jag upprepat under många, många år.

Men sen hände en grej. Jag gjorde ännu en resa i min personliga utveckling och gick kursen – Dofternas magi – som Sanne Soleil skapat, där hon frikostigt delar med sig av sin kunskap och inspiration. Idag är eteriska oljor något som jag använder dagligen, bland annat i min aromabrännare och som en kärleksfull ritual mot mig själv, både morgon och kväll. Hur har jag kunnat vara utan 😂

Ett ljuvligt måste är min ansiktsroller som jag själv blandar ihop tillsammans med en bärande växtolja.

Till den jag använder idag behöver du:

  • 10 ml hallonfröolja. Hallonfröolja innehåller vitamin A och E, omega 3 och 6. En perfekt olja för åldrad hud samt för hud som påverkats av sol och vind.
  • 2 – 3 drp Lavendel – Naturens egna lilla healer. Oljan har en lugnande effekt för irriterad hud. Har också en avslappnande och rogivande påverkan på sinnet.
  • 1 – 2 drp ros – Ovillkorlig kärlek till sinnet och för torr, känslig och åldrande hud. Lyckan och Kärlekens olja…  säg vem som inte vill starta dagen med den vackra intentionen. Här gäller dock, less is more då oljan har en ganska kraftig doft.

På morgonen gör jag en light rutin, då behöver huden inte någon större rengöring då den inte varit i kontakt med sol, vind, vatten, avgaser osv under nattens sömn.

  • Jag fuktar en rondell med lite vatten och Hydrolat och tvättar ansikte och hals. Hydrolaten hjälper till att öppna huden så att oljorna lättare kan absorberas in i huden. Just nu är det rosenblomshydrolat som går varm, bara för att den doftar helt underbart rosig. (Hydrolater har en mildare doft än den rena eteriska oljan).
  • Därefter rollar jag bara min färdigblandade olja långsamt över ansiktet (tänk mindfullness, medveten närvaro) och masserar därefter lätt in oljan i huden med mjuka rörelser. Avslutar sen med några drag över ansiktet med min Gua Sha sten i rosenkvarts.

På kvällen gör jag en lite större rutin.

  • Då rengör jag ansiktet med lite vatten och hydrolat på en bomullsrondell tillsammans med 2 – 3 droppar risinolja. Risinolja är lite fetare olja och har en rengörande effekt som tar bort makeup och sånt som ligger som ett lager över huden som samlats på sig under dagens strapatser. Torka mjukt och försiktigt av med en extra rondell så smutsen kommer bort.
  • Därefter rollar jag ansikte och hals med hallonfröolja, lavendel och ros, masserar med mjuka cirklande rörelser in oljan i huden precis som vid morgonrutinen. Avslutar med Gua Sha stenen.

OBS – Kvällsrutinen gör jag ca en timme innan jag går till sängs. Då fastnar inte oljan på kudden utan hinner istället in i huden i väntan på en god natts sömn.

Kursen Dofternas magi kan jag så klart varmt rekommendera till dig som vill inspireras och få massa tips och inspiration. Att blanda mina oljor och krämer ÄR en lyx jag aldrig vill sluta ge till min kropp. Mina produkter köper jag från Botany for all och från Naturkosmos (burkar och rollers).

All lycka och Kärlek till dig 💖

Kramar från Anki / AnnChi

Vill du få Inspirationsmejl från mig en gång i månaden? Anmäl dig då HÄR

Vill du få alla mina inlägg när de kommer, plus lite extra? Följ mig på Patrion – Livsenergi med AnnChi