Dagens rubrik dök upp i mitt huvud efter ett telefonsamtal med en vän under veckan. Det hade varit en ganska tuff känslomässig dag och jag hörde mig själv säga till min vän – Jag känner mig så förvirrad och jag vet att jag är i tanken just nu, mer än i kroppen. Hennes svar till mig blev – Jamen, vad säger kroppen då. Och så gav hon mig två alternativ.

När jag där och då lyssnade på kroppen inför valet som for som pingpongbollar i tanken…då log hela jag när jag hörde ett av alternativen som min vän uttryckte. Min kropp ler när jag tar rätt steg i livet, när jag följer min inre kompass då bubblar det som sockerdricka i min kropp från topp till tå ✨

Inom holistisk hälsa talar vi ibland om sekundär och primär föda, det som fyller våra kroppar med livsenergi. Sekundär är den mat och dryck som du äter och dricker. Det primära är dina tankar, dina känslor, ditt val över hur du vill leva ditt liv. Ditt val också över vilka relationer som ska få plats i ditt liv, vilka relationer som får dig att må bra, känslomässigt.

Dock är balansgången mellan tanke och känsla hårfin ibland. Vi har ju redan som liten fått det inpräntat att inte följa kroppens signaler. Att vi ska lyssna utåt istället för inåt. Du ska äta upp allt som ligger på tallriken, trots att du är mätt. Du ska sitta still, trots att din kropp vill röra på sig. Är du kissnödig? Spelar ingen roll, du ska hålla dig till samlingen är slut.

Jag minns i min utmattning, ibland fick jag höra att om jag inte äter ångestdämpande medicin eller sömntabletter, då är jag inte sjuk på riktigt. Men när jag satt och höll tabletten i min hand, skapades det ännu mer stress i min redan överstressade kropp. Min kropp ville inte dämpa problemet, min kropp ville kunna hitta orsaken till problemet och låta kroppen självläka.

Ofta sänder jag en tacksam tanke till min läkare som lyssnade på mig. Som ordinerade meditation, skrivande och promenader istället för syntetiskt preparat som trycker undan och avmagnetiserar min inre kompass.

Min läkare hade sina rötter på Island med ett holistiskt tänk, men han använde inte ordet holistisk då det inte riktigt landat inom sjukvården än, i Sverige. Men wow vilka framsteg jag ändå har mött inom sjukvården! Känns hoppfullt 🌸

Vi är alla unika individer – det som fungerar för mig fungerar inte nödvändigtvis för dig. Det är du som känner din kropp, lyssnar du?

All lycka och Kärlek till dig 💖

Kramar från Anki / AnnChi

Vill du få Inspirationsmejl från mig en gång i månaden? Anmäl dig då HÄR

Vill du få alla mina inlägg när de kommer, plus lite extra? Följ mig på Patrion – Livsenergi med AnnChi