Du försvann som en vindtårar föll från min kindJag får aldrig veta sanningenalla frågor finns kvarinom mej alla dar men inget svar.

Det här var en låt som började spela på min bilradio när jag var ute och körde en dag. Det är Lasse Stefanz som sjunger och jag tror nog många känner igen den. Den fick mig att minnas en tidigare relation. En romantisk relation där jag blev ghostad, det vill säga den andre personen valde att avsluta vår relation, utan förklaring, utan att svara på mina samtal eller sms. Han försvann som ett genomskinligt spöke och jag stod kvar i ovissheten. Han försvann som en vind.

Det här är många år sedan och jag trodde det var släppt och bearbetat sen länge, men insåg när låten började spela på radion och något hände inom mig. Den ghostningen satte djupare spår i mig än vad jag tidigare trott. Mannens agerande mot mig hade skapat en liten undangömd rädsla. Rädsla över att våga släppa in en ny man. Fullt ut. Tilliten. – Kommer han att göra samma sak, om han får en känsla av att inte vilja vara kvar i relationen?

Rent logiskt förstår vi alla att det sparar enormt med både tid och energi på att släppa taget – Acceptera situationen och gå vidare. Men, så är det ju den där ”petitessen”, vi är ju alla födda i en mänsklig kropp där logiken och hjärtat inte alltid går hand i hand.

Men bara genom att vara medveten om varför känslan uppstår, och att våga möta känslorna som kommer, helar enormt. Där gör man också ett val. Vill jag fortsätta vara rädd eller vill jag möta livet med mod och nyfikenhet?

Vi har alla en historia i våra ryggsäckar och jag vet att i min ryggsäck, från min barndom ligger tilliten till relationer. Att inte bli sviken och övergiven, igen.

Jag har läkt enormt mycket, men det fanns visst en liten rädsla kvar som ville komma fram. Som ville bli sedd och helad så att jag kan dansa vidare i livet. För jag vill leva, jag vill vara modig och nyfiken.

Väckte texten något i dig? Ett minne som väckte känslor? Jag är bara ett sms eller mejl bort. Vi bokar då in en tid som passar oss båda.

Du som har missat mitt Patrion – Livsenergi med AnnChi, det finns några texter och budskap där för dig som vill läsa. Du är varmt välkommen att följa mig även där.

Ta hand om dig och varandra ❤️

Kramar från Anki / AnnChi

Vill du få Inspirationsmejl från mig en gång i månaden? Anmäl dig då HÄR

Vill du få alla mina inlägg när de kommer, plus lite extra? Följ mig på Patrion – Livsenergi med AnnChi