Två dagar i veckan jobbar jag ideellt på Skövde AIK, en fotbollsklubb här i Skövde. Jag städar och plockar …vi kan väl säga att jag är deras lilla energirensande husmor.

En dag när jag stod med den gula dammvippan och drog vippan längst väggarna, fick jag några frågande ögon. Jag log och sa – Allt är energi. Och jag möttes av ett vänligt leende tillbaka. Även om inte alla tänker energi så som jag, möts jag ändå av vänlighet i klubben.

Det är inte många som tänker på att damm samlas även på väggarna, min uppfattning och känsla är att damm samlar upp stagnerad energi. Oftast dammar vi ju av fönsterbrädan, prydnadssaker eller tv:n men tänk så stora ytor väggar och tak faktiskt har.

Jag valde att sätta som rubrik idag – Att göra medvetna val – då menar jag att göra medvetna val utifrån din kropp, från ditt hjärta. Något som många kanske inte har gjort under många år i ett lite inrutat samhälle… där man ska våga vara den man är men ändå inte sticka ut för mycket… Snurrigt 🙈

Men övning ger färdighet sägs det. För visst fick du också kliva upp många gånger från golvet när du skulle lära dig att gå? Inte gav du upp för det…

Eftersom jag är en känslomänniska på många plan, och det känns så rätt i hela mig att dra dammvippan längst väggarna med jämna mellanrum. Det känns också så himla rätt att tillbringa tid i klubbstugan på Skövde AIK. Energin, inom mig och utom mig förändras som genom ett trollslag. Så, jag fortsätter så klart med det så länge det känns bra.

Känns det rätt så är det rätt. Självklart med intentionen att inte skada eller såra någon annan, utan för allas högsta och bästa.

Ett sätt att träna på att börja lyssna på vad din kropp vill visa dig – Ställ Ja och Nej frågor till dig själv innan du tar ett beslut. Vad är det första som poppar upp? Ja eller Nej…

 • Känns det rätt att damma mina väggar idag?
 • Känns det rätt att gå den här vägen?
 • Känns det rätt att äta den här godisbiten?
 • Trivs jag i solen?
 • Trivs jag i skugga?
 • Ska jag kasta den här plastbiten ute i naturen?
 • Känns det bra i min kropp att tillbringa tid ute i naturen?
 • Blir jag glad av att vara på den här arbetsplatsen?
 • Blir jag glad av att vara i den här relationen?
 • Blir jag glad av att tänka på den här personen?
 • Mår mina fötter bra i de här skorna?
 • Blir jag glad av att titta på dokusåpan Gifta vid första ögonkastet?
 • Blir jag glad av att titta på fotboll?
 • …listan kan göras lång…

Summa summarum, för att hjälpa oss själva, att göra de rätta valen i livet behöver vi börja lyssna mer på oss själva. Släppa prestationen och andras tyckande och tänkanden runt omkring. Lyssna inåt istället för utom oss. Göra mer medvetna val.

Kan jag så kan du. Minns att Du är regissören i ditt eget liv och att Livet är Nu.

Varm kram, ta hand om dig och varandra ❤️

//AnnChi

Vill du få mina inlägg direkt till din inkorg? Anmäl dig då HÄR